MúzeumDigitárVeszprem
STRG + Y
de

Magyar Vöröskereszt

"A Magyar Vöröskereszt (Magyarországon a köznyelvben használatos neve: Vöröskereszt) a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalomhoz csatlakozó, a Nemzetközi Vöröskereszt alapelvei és elismerési feltételei szerint működő nemzeti humanitárius társadalmi szervezet."(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_V%C3%B6r%C3%B6skereszt, 2020.11.06.)

"A Magyar Vöröskereszt (Magyarországon a köznyelvben használatos neve: Vöröskereszt) a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalomhoz csatlakozó, a Nemzetközi Vöröskereszt alapelvei és elismerési feltételei szerint működő nemzeti humanitárius társadalmi szervezet. (1993. évi XL. tv. 1. § (1)), 1998. január 1-jétől kiemelten közhasznú társaság. A 2017. évi LXXVI. törvény szerint külföldről támogatott szervezetnek minősül.

A Magyar Vöröskereszt demokratikus tömegszervezet, amely elősegíti és szervezi az embereknek az egészségügyi kultúra fejlesztésére és terjesztésére, az egészségügyi viszonyok javítására irányuló munkáját, azaz előmozdítja a lakosság bevonását az egészségügy különböző feladatainak megoldásába. További célja a nemzetközi együttműködés biztosítása és fejlesztése az egészségügy területén." - (Wikipedia (hu) 11.08.2021)

Über Objekte bestehende Beziehungen zu Personen oder Körperschaften

(Die linke Spalte beschreibt die Beziehungen des aufgerufenen Akteurs zu Objekten der rechten Spalte. In der mittleren Spalte finden Sie andere Akteure in Beziehung zu diesen Objekten.)

Ausgefertigt Magyar Vöröskereszt
[Person-Körperschaft-Bezug] Magyar Ifjúsági Vöröskereszt ()

[Person-Körperschaft-Bezug] Magyar Vöröskereszt
[Person-Körperschaft-Bezug] Magyar Ifjúsági Vöröskereszt ()