MúzeumDigitárVeszprem
STRG + Y
de

Állami Általános Iskola, Peremarton - Gyártelep

1924-ben nyitotta meg kapuit Berhida peremartongyártelepi településrészén az első oktatási intézmény – egy egytantermes, hat évfolyamos, osztatlan iskola, egy tanítóval –, melynek fenntartója az Ipari Robbanó Rt. volt. 1948-ban megtörtént az iskolák államosítása. Állami kézbe került az Ipari Robbanó Rt. is. Ezt követően nagyarányú fejlesztések történtek a gyár területén, egyre több fiatal család költözött a gyártelepre, ezáltal rohamosan növekedett a gyermeklétszám, az iskola tanterem gondokkal küzdött. Ezt a problémát oldotta meg az 1964-ben átadott új, akkor korszerű iskolaépület, mellyel lehetővé vált a szaktárgyak, a testnevelés, a technika magas szintű oktatása, a napközi otthon kialakítása. Az intézményben a pedagógiai munka a nyolcvanas évek közepéig két épületben folyt. Az 1985-ben bekövetkezett földrengés okozta károk helyreállítása során nyílt lehetőség a főépület bővítésére, így 1986. szeptemberétől egy épületben folyik a munka. Az iskola 1989-ben vette fel II. Rákóczi Ferenc nevét.
Forrás: http://www.rakoczi-pmgyt.sulinet.hu/?page_id=14

Objekte und Visualisierungen

Beziehungen zu Objekten

A Peremarton - Gyártelepi Általános Iskola bélyegzőjeEhető gombák (Geniessbare Schwämme) faliképsorozat 2. táblaMérgező gombák (Giftige Schwämme) faliképsorozat 10. táblaFalikép. Mérgező növények (Giftpflanzen)Falikép. Mérgező növények (Giftpflanzen)Szemléltető falikép. Virágzatok
Objekte zeigen

Beziehungen zu Personen etc.

Der aufgerufene Akteur steht in Beziehung (links) zu Objekten, zu denen andere Akteure gleichzeitig in Beziehung (rechts) stehen.

[Person-Körperschaft-Bezug] Állami Általános Iskola, Peremarton - Gyártelep
Hergestellt / Veröffentlicht Friedrich Sperl Verlag
[Person-Körperschaft-Bezug] Anton Hartinger (1806-1890)

Personenbeziehungen anzeigen

Beziehungen zu Zeiten

Beziehungen zu Zeiten anzeigen

Aktivität (Objektbezogen)

[Stand der Information: ]