MúzeumDigitárVeszprem
STRG + Y
de

Lőwy Béla Bernát (1860-1914)

Tapolca, 1860. – Bp., 1914. július 14. Apja Lőwy Zsigmond zsidó tanító volt aki az összeírási ívek szerint a morvaországi Proszlitzből Került Tapolcára. Fiatal éveit nem ismerjük, de bizonyos, hogy tanult a tapolcai izraelita népiskolában. Itt nősült, felesége Hoffmann Mária lett. Tanítói oklevelet szerzett de kitanulta a nyomdászmesterséget is, és kereskedelmi pályára lépett. Nyomdát, valamint könyv- és papírkereskedést alapított 1883-ban Tapolcán, az un. Cséby-házban, a mai Fő tér 8. sz. alatt, amely 65 éven át folyamatosan működött. Már az alapítás utáni évben vállalkozását bejegyezte a Zala megyei Cégbíróság. 1915. június 1-én ezt közkereseti társasággá alakította. Ez volt a város első nyomdája amely kezdetben kisnyomtatványokat, egyházi és egyesületi kiadványokat, gazdasági iratokat, naptárakat, értesítőket, hivatali nyomtatványokat gyártott de 1891-től már itt nyomták a Tapolcza és Vidéke c. hetilapot, majd a Tapolcai Lapokat is.
Forrás: Tapolcai Életrajzi Lexikon (http://www.vktapolca.hu/eletrajz/nevek/L/)

Objekte und Visualisierungen

Beziehungen zu Objekten

Régi növénygyűjtemény mappája TapolcárólSzépírás mintalap TapolcárólIV. osztályos gyakorló irkaI. osztályos szépírás mintalap Tapolcáról
Objekte zeigen

Beziehungen zu Personen etc.

Der aufgerufene Akteur steht in Beziehung (links) zu Objekten, zu denen andere Akteure gleichzeitig in Beziehung (rechts) stehen.

Hergestellt Lőwy Béla Bernát (1860-1914)

Veröffentlicht Lőwy Béla Bernát (1860-1914)
Wurde genutzt Szuper Irma

Personenbeziehungen anzeigen

Beziehungen zu Zeiten

Beziehungen zu Zeiten anzeigen

Aktivität (Objektbezogen)

[Stand der Information: ]