MúzeumDigitárVeszprem
STRG + Y
de

Kartográfiai Vállalat

Kartográfiai Vállalat. "A Cartographia Kft. a Kartográfiai Vállalat 1990-es évek elején létrejött jogutódja. 1954. december 1-jével az Állami Földmérési és Térképészeti Hivatal felügyelete mellett megalakult a Kartográfiai Vállalat. A céget egyrészt azzal a céllal alapították, hogy előállítsa az oktatáshoz szükséges atlaszokat és falitérképet, másrészt, hogy város-, autó-, turistatérképek és atlaszok kiadásával kielégítse a lakosság ilyen irányú igényeit. A vállalatól később, több lépcsőben az ország egyetlen térképkiadója és második legnagyobb földmérési vállalata lett. 1993. január 1-jén a Kartográfiai Vállalat jogutódjaként jött létre a Cartographia Kft."(https://hu.wikipedia.org/wiki/Cartographia, 2020.09.08.)

"A Cartographia Kft. a Kartográfiai Vállalat 1990-es évek elején létrejött jogutódja." - (Wikipedia (hu) 11.08.2021)

Objekte und Visualisierungen

Beziehungen zu Objekten

Magyarország megyéit és domborzati-vízrajzi viszonyait ábrázoló térképekAlumíniumipar és járműprogramIpar és gazdasági célkitűzéseinkRuházati ipar és számítógépiparMezőgazdaságunk és az 1970-es árvízFöldrajzi atlasz az általános iskolák számára
Objekte zeigen

Beziehungen zu Personen etc.

Der aufgerufene Akteur steht in Beziehung (links) zu Objekten, zu denen andere Akteure gleichzeitig in Beziehung (rechts) stehen.

Verfasst Kartográfiai Vállalat
Veröffentlicht Kossuth Könyvkiadó

Personenbeziehungen anzeigen

Beziehungen zu Zeiten

Beziehungen zu Zeiten anzeigen

Aktivität (Objektbezogen)

[Stand der Information: ]