MúzeumDigitárVeszprem
STRG + Y
de

Tankönyvkiadó Vállalat

Tankönyvkiadó Vállalat. "A tankönyveket a Tankönyvkiadó Vállalat adta ki. A könyvesbolt-hálózat csak néhány nagyobb városban fejlődött. Budapesten a lakótelepeken nyíltak könyvesboltok. A fővárosban 1984-ben 162, vidéken 364 könyvesbolt működött. A magyar könyvkiadás és könyvkereskedelem látványos, számokban is jól kifejezhető eredményeket ért el, az értékek évről évre rohamos emelkedést mutattak. A könyvpiac markáns fejlődését a könyvkiadás- és terjesztés állami támogatása tette lehetővé. Az árak költségektől és a piaci feltételektől függetlenek voltak. Az alacsony könyváraknak köszönhetően pedig a lakosság egyre többet költhetett könyvekre. A „pártállam” keretei között azonban a könyvkiadás és forgalmazás mindvégig irányított tevékenység volt, mely nélkülözte a polgári véleménynyilvánítás és a sajtószabadság kritériumait. Természetesen ebben is történtek változások, az ötvenes évek kemény diktatúráját a '70-es, '80-as években enyhülés követte. Az ideológiai ellenőrzés fokozatosan csökkent, a cenzúra egyre lazábbá vált, a gazdasági nehézségek pedig a támogatások megcsappanásához vezettek."(https://hu.wikipedia.org/wiki/A_magyar_k%C3%B6nyvkiad%C3%A1s_20._sz%C3%A1zadi_t%C3%B6rt%C3%A9nete, 2022.01.04.)

"A magyar könyvkiadás XX. századi története." - (Wikipedia (hu) 26.08.2023)

Objekte und Visualisierungen

Beziehungen zu Objekten

Az ifjúsági szervezetek munkája az iskolában c. kiadványSzemléltető falikép. A ponty szervezeteSzemléltető falikép. A nyúl szervezeteSzemléltető falikép. A béka szervezeteSzemléltető falikép. AlmafaSzemléltető falikép. A napraforgó
Objekte zeigen

Beziehungen zu Personen etc.

Der aufgerufene Akteur steht in Beziehung (links) zu Objekten, zu denen andere Akteure gleichzeitig in Beziehung (rechts) stehen.

Veröffentlicht Tankönyvkiadó Vállalat
[Person-Körperschaft-Bezug] Demokratikus Ifjúsági Szövetség (DISZ)

Personenbeziehungen anzeigen

Beziehungen zu Zeiten

Beziehungen zu Zeiten anzeigen

Aktivität (Objektbezogen)

[Stand der Information: ]